Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČLANOVI PREDSJEDNIŠTVA

Ćipe otkrio tko je sve u pregovaračkom timu DP-a, o sastavljanju većine razgovarat će ova četiri imena

Zagreb: Ivan Penava i Mario Radić o Pride Ridu i drugim temama
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
22.04.2024.
u 15:48

Radić je naglasio da su u neformalnim konzultacijama sa svim strankama, no da početak pravih pregovora očekuju u utorak.

Mario Radić, zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta, i Josip Dabro, glavni tajnik stranke, održali su konferenciju za medije u 15:00, gdje su komentirali pregovore oko formiranja nove Vlade. Radić je istaknuo da su blizu završetka svih procesa i priprema za pregovore te da će Predsjedništvo stranke to usvojiti u ponedjeljak kasno navečer. 

Naglasio je da su u neformalnim konzultacijama sa svim strankama, no da početak pravih pregovora očekuju u utorak. Uz to, Radić je ponovio da će se stranka pridržavati osnovnih načela iz predizborne kampanje te da ne planiraju koalirati s SDSS-om i platformom Možemo. Demantirao je medijske napise o navodnom dogovoru između Domovinskog pokreta i HDZ-a, a istaknuo je i želju da ljevica odredi svoj pregovarački tim.

Podržavate li prijedlog o Vladi dosadašnje opozicije na godinu dana koja bi se bavila s pet točaka?

Pred novinare je stao i Stipo Mlinarić Ćipe, koji je otkrio tko se sve nalazi u pregovaračkom timu Domovinskog pokreta. "Ivan Penava, Mario Radić, Josip DabroDamir Barna pregovaraju", otkrio je Ćipe. Sva se četvorica, inače, nalaze u Predsjedništvu stranke.

Ivan Penava je gradonačelnik Grada Vukovara i predsjednik Domovinskog pokreta. Mario Radić je zamjenik predsjednika te stranke, a po struci je inženjer telekomunikacija. Bio je dragovoljac Domovinskog rata, dok je u javnosti poznat i kao uspješan poduzetnik. Damir Barna, kako piše na stranicama Domovinskog pokreta, je ekonomist i politički tajnik DP-a. Konačno, Josip Dabro je magistar kineziologije, sportaš, trener i upravitelj zaklade Vrhbosanske nadbiskupije. Ujedno je i predsjednik podružnice Domovinskog pokreta Vukovarsko-srijemske županije, kao i glavni tajnik stranke.

VEZANI ČLANCI:

FOTO Grbin je rezultate dočekao u zagrljaju svoje supruge: Ona je medicinska sestra, a imala je problem oko diplome

Zagreb: Ivan Penava i Mario Radić o Pride Ridu i drugim temama
1/21

Komentara 4

KO
konfederacija
05:42 23.04.2024.

hdz i dp je više od pola hrvatske i oni trebaju da vladaju tako je narod izabrao

Avatar southman
southman
17:01 22.04.2024.

Zoka ke ponudio ostatke ribe da se ne baci a Plenki prvoklasne zubatce sa rostilja. Izbor je bio lagan !

Avatar Hrvatska-Cuga
Hrvatska-Cuga
16:02 22.04.2024.

Radić je naglasio da su u neformalnim konzultacijama sa svim strankama, no da se najviše domoljubno naginju prema onima koji uz Boga i domoljublje nude lićne prosperitete, komoditete, nadoknade i mogučnost udruženog poduhvata zbrinjavanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije